דף 1 מתוך 1

מדור לקטים

נשלח: 19 דצמבר 2007, 09:27
על ידי אנונימי
מלקטים ומשתפים יסודות מתכונים
ועוד
|#| קישורים קשורים:

אתרים בעברית:
V צמחי מרפא - רפואה עממית ופולקלור - מאגר צמחים מאת ניסים קריספיל
V צמח השדה - מאגר של צמחי בר
V page]מזון-איזון id[/po]=614 - האתר של אורי מאיר-צ'יזיק (מא צ'י), כותב המדריך ""צמחי-בר למאכל"" http://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=1330 בהוצאת מפה.

ברשת בכלל:
V http://foragingpictures.com אתר נחמד עם המון צילומים של צמחים אכילים

למאמרים וכתבות בעברית ראו כתבות ומאמרים על לקטים

חדשות!
דף אינדקס ליקוט ללקט לקט מלקטים מלקטות gaterhing gleaning foraging gather glean forage צמחי בר צמחים wild

מדור לקטים

נשלח: 19 דצמבר 2007, 09:27
על ידי with_passion*
הבוטנקואים, משפחה טבעונאית מאורגון, יצאו לפני כמה שנים לטיול של 6 חודשים מהגבול המקסיקני לגבול הקנדי - על מה שנקרא the pacific crest trait... זה כמו "שביל ישראל".. רק באורך של 3000 ק"מ ועם הרבה יותר טבע בדרך... במהלך הטיול הם התקיימו בעיקר מליקוט!
MPyf]ווליה, הבת, מראוינת בסרטון של כ-9 דקות על הטיול Rv7Y48[/po]
בראיון היא מדברת על הרבה מהדברים עליהם אנו מדברים כאן.. אמון במים מהטבע, עקרון המשיכה (עקרונות וחוקים בשירות לקטים), ועל ההבדל בין מזון קנוי למלוקט

דרך אגב, ב{{}}מדור טבעונאות כתבתי שישנה אפשרות שווליה ואמא שלה, ויקטוריה, יגיעו לארץ באביב - אני מנסה לבדוק כמה עניין יש בשביל להצדיק את המאמץ.

מדור לקטים

נשלח: 19 ינואר 2008, 03:02
על ידי אורי_יורמן*
אתמול (שישי) במוסף "גלריה" של עיתון הארץ בעמוד 2 פורסמה כתבה עם פיסקה אחת (ארוכה) על ליקוט שכתבה אישה אחת שבמקרה פגשה אותי בחנות טבע בתל אביב. בסוף הכתבה היא שמה את האימייל שלי (!!!) בלי לשאול אותי (!!!) ועכשיו אני מקבל כל מני מיילים מאנשים שרוצים לצאת לסיורי ליקוט.
אין לי יותר מדי בעיה עם זה, אבל אני חושב שזה ממש לא לעניין איך שהיא התנהגה.
אגב, בכתבה זה פשוט נראה כאילו אני כתבתי אותה. יש כתבה, ובסוף את המייל שלי :-)
אנשים שלחו לי מיילים "איזה יופי של כתבה!" וכאלה

קטעים :-)

קישור לכתבה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages//945785.html
(הפיסקה "זמן חוביזה" בסוף הכתבה)

מדור לקטים

נשלח: 11 פברואר 2008, 04:34
על ידי with_passion*
היי אופק

שים לב לפסוק היפה הזה. ספר תהילים פרק ק"ד פסוקים כז-כח

"כֻּלָּם, אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּן - לָתֵת אָכְלָם בְּעִתּוֹ.
תִּתֵּן לָהֶם, יִלְקֹטוּן; תִּפְתַּח יָדְךָ, יִשְׂבְּעוּן טוֹב."

מצא חן בעיני

גבי

מדור לקטים

נשלח: 15 פברואר 2008, 17:17
על ידי with_passion*
אתר בשם eat the weeds לא מסודר מספיק אבל עם מידע מעניין.

מדור לקטים

נשלח: 20 מאי 2008, 18:39
על ידי גבריאל*
לינק לכתבה מעניינת למתעניינים. הכתבה מהניו יורק טיימס (20.05.08) ועוסקת במורכבות של הכנת תפריט שמוציא את המיטב מכל ירק. מסתבר שלא תמיד האוכל הנא הוא בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר. לעתים הרתחה במים מועילה, ולעתים פחות. מורכבות אמרנו?
http://www.nytimes.com/2008/05/20/healt ... ei=5087%0A

מדור לקטים

נשלח: 30 מאי 2008, 22:40
על ידי with_passion*
הדוגמן הטבעונאי יוצא לסנטרל פארק ללקט סירפדים!
http://www.youtube.com/watch?v=[po]i z4SrtI4aQ[/po]

מדור לקטים

נשלח: 03 יוני 2008, 22:08
על ידי אורי_יורמן*

מדור לקטים

נשלח: 05 יוני 2008, 09:39
על ידי with_passion*
איזה יופי של סרטון! סרגיי בוטנקו יוצא ללקט ביער "סגל" או סיגלית.. גם מסביר יתרונות בריאותיים, גם מראה איך זה נראה בדיוק, גם מדגיש את ההבדל בין סגל לנורית (שלא אכיל), גם מרביץ כמה בדיחות מוזרים.. ומסיים במתכון נא כמובן עם הצמח!
http://www.youtube.com/watch?v=SjSTa5kDZY

יש 4 סוגים של סגל בארץ והוא נחשב נדיר. יותר נפוץ באיזורים קרים יותר.

מדור לקטים

נשלח: 16 יולי 2008, 19:03
על ידי with_passion*
עוד סרטון יסודי מבית סרגיי בוטנקו! הפעם הוא מלקט את תחתית הגבעולים של הסוף לסלט צבעוני וכרגיל שזור גם ההומור המוזר..
http://www.harmonyhikes.com/cattail.htm

מדור לקטים

נשלח: 08 ספטמבר 2008, 18:45
על ידי היל*
שלום,
היכן ניתן להירשם לטיולי לקטים
ואולי ידוע למישהו כאן על טיול השבוע?
תודה

מדור לקטים

נשלח: 08 ספטמבר 2008, 19:37
על ידי אורי_יורמן*

מדור לקטים

נשלח: 08 ספטמבר 2008, 19:59
על ידי לקטית*
יש גם את הטיולים האלה:
show]טיולי ליקוט sadna[/po].asp?id=183

מדור לקטים

נשלח: 08 ספטמבר 2008, 22:28
על ידי היל*
תודה על התשובות והקישורים (הקורס יום שישי בלבד?)
לא מצאתי משהו
בשבועיים הקרובים
אבל
התיאבון רק גובר...

מדור לקטים

נשלח: 09 ספטמבר 2008, 05:05
על ידי לקטית*
אתה תמיד יכול לצאת להסתובב ולראות מה תמצא...

מדור לקטים

נשלח: 13 פברואר 2009, 23:14
על ידי רעי_מגן_השדה*
סדנת ליקוט ובישול ארוחה משותפת בגן השדה http://mazon-izun.com/site/[po]show sadna new[/po].asp?id=151

מדור לקטים

נשלח: 25 פברואר 2009, 22:16
על ידי yaelo*
שלום
יש פה מישהו בעניין ליקוט שלומד\גר בטכניון?
יש פה המון צמחייה, חלקה נוי שלא נראית אכילה אבל נראה שיש פוטנציאל והיה נחמד אם היו שותפים למסע ליקוט פה :)

מדור לקטים

נשלח: 25 פברואר 2009, 23:17
על ידי נ_ע_מ_ה*
אשמח מאד לצרף לגינתי כף אווז, אם במקרה איזה לקט-טייל מגיע למחוזותינו הנידחים (הי,דרומה לאילת...)

תודה מראש

מדור לקטים

נשלח: 03 מאי 2009, 15:28
על ידי לוונדר_סגול*
מישהו ראה את 1I7GGLL]into the wild en[/po]&um=1&ie=UTF-8&ei=8439SePVGY2ZjAfh1aSSAw&sa=X&oi=video result group&resnum=5&ct=title# ?
בחור צעיר חי לבד באלסקה ומלקט... לא רוצה לגלות בעצם...

מדור לקטים

נשלח: 13 נובמבר 2009, 01:27
על ידי פלונה_אלמונה*
ראיתי הבחור לא מלקט כלום כל הסרט ובסוף כשנגמר לו האורז הוא מלקט צמח ומתבלבל והצמח רעיל והוא מת האנטיתזה ללקטות בעצם נראה שהסרט הוא דיסאינפורמציה להרתיע אנשים מללכת into the wild.

מדור לקטים

נשלח: 15 נובמבר 2009, 11:24
על ידי אילה*
שלום רב
מחפשת את אופק האם יש טלפון למישהו?

מדור לקטים

נשלח: 15 נובמבר 2009, 13:35
על ידי אורי_יורמן*
Ayala,
Did u try in the lakatim web site?

מדור לקטים

נשלח: 15 נובמבר 2009, 15:16
על ידי פלוני_אלמונית*
144, אופק און-בר, מושב אמירים. יש מייל שלו באתר שאורי הפנה אליו.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 21:09
על ידי פלוני_אלמונית*
צומח לי עץ שקד מאחורי הבית.
אני רוצה ליהנות מהשקדים.
איך אני יכולה לדעת מתי הם בשלים וטובים למאכל? יש בכלל שקדים שלא טובים למאכל אדם? יש סימנים לוודא שהשקדים האלה 'בסדר'?
ואם כן - מה עושים אתם בדיוק? מפצחים? קולים? לא מכירה את הסדר.
אודה לכל עזרה.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 21:37
על ידי בערך_מוחלט*
שקד בר לא מתאים למאכל ואני חושב שגם רעיל. שקד תרבותי כן (אני לא יודע בדיוק איך מבדילים ביניהם מלבד הטעם). את השקדים מורידים מהעץ ע"י טלטול העץ (אפשר להעזר במקל ארוך או לטפס על העץ ולנער אותו). אחרי זה פותחים את הפרי ובפנים יש גלעין ומפצחים אותו בזהירות שלא לפגוע בגרעין עצמו (שהוא החלק האכיל). השקד התרבותי מורכב על שקד הבר והרבה פעמים כאשר לא מטפלים בעץ, הבר משתלט על התרבותי ויש פירות טובים ולא טובים.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 21:39
על ידי פלוני_אלמונית*
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אז אני מניחה שהסיכוי שסתם ככה צמח לו מאחורי הבית שלי שקד תרבותי לא גבוה במיוחד... מה לשות.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 23:08
על ידי פלוני_אלמונית*
שקד בר מאד טעים, ממש מרציפן! רק להוסיף מספיק תמרים.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 23:34
על ידי בערך_מוחלט*
לי זה היה ממש מר אבל גם שקדתי על ויקיפדיה: הזרעים של שקדי הבר הם מרים, ומכילים חומר בשם אמיגדאלין, המתפרק ויוצר חומצה ציאנית. חומצה זו היא רעל מסוכן ולפיכך אסור לאכול כמות מרובה של שקדים מרים. הזנים התרבותיים מכילים כמות קטנה יותר של חומר זה ולפיכך יש להם טעם מתוק יותר.
בכל מקרה לא מזיק לנסות אחד.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 23:36
על ידי פיצית*
אז אולי באמת ננסה.
אפשר לאכול אותו ככה? בלי קלייה?

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 23:40
על ידי בערך_מוחלט*
כן. רצוי. בתאבון.

מדור לקטים

נשלח: 09 יוני 2010, 23:43
על ידי פיצית*
תודה (-:
קראת מה שכתבתי לך שם בחזרה בתשובה?

מדור לקטים

נשלח: 19 נובמבר 2020, 11:27
על ידי דורון*
משהו נתקל בצנוברים מרים??? קניתי מחנות תבלינים אורגנית, יצא טעם מר ומזעזע שהרס לי תבשיל, איך אפשר לזהות לפני שקונים, זה באותו צבע וצורה של הרגילים?